Cyklisté bilancují rok 2018

17.12.2018 12:37

V letošním roce Cyklistický klub Litvínov, z. s. uspořádal celkem 10 závodů z toho 6 závodů bylo určeno výhradně pro dětské a mládežnické kategorie. Jednalo se již o 7. ročník memoriálu Oldřicha Rouda.  Prezentovali jsme také náš klub na Sporťáčku v Litvínově.

Nejaktivnějším cyklistou roku 2018 byl rozhodně Venca Boháč, který se zúčastnil na 20 závodů. Poprvé si vyzkoušel a reprezentoval nás na Pražském poháru MTB žáků, kde obsadil krásné 57. místo, konkurence zde byla veliká a tratě byli velmi náročné.

Dalšími aktivními cyklisty byli Jan Krlín, Jenda Dlouhý a Honza Nožka, kteří nás reprezentovali taktéž na mnoha závodech např. Cyklozávod Milada (Jenda Dlouhý 5. místo, Jan Krlín 13. místo, Venca Boháč 12. místo, a Honza Nožka 14. místo), Krušnohorský maraton Chomutov (4. místo Jenda Dlouhý, 10. místo Venca Boháč, 11. místo Jan Krlín), Tour de Ralsko MTB (5. místo Jan Krlín, 2. místo Jan Dlouhý)  či Extrém bike Most (8.m. Jan Krlín, 4.m. Venca Boháč, 5.m. Honza Nožka, 3.m. Jenda Dlouhý).

Jenda Dlouhý a Venca Boháč se také zúčastnili krajských přeborů v cyklokrosu v Lounech, kde Jenda obsadil 3. místo a Venca Boháč 7. místo.

Ani dospělí nezaháleli  Roud Oldřich ml., Roudová Dana a Roud Oldřich st. se např. zúčastnili Extrém bike Most, cyklozávod Milada nebo Raná Tour.

Absolvovali jsme v srpnu letní soustředění v Kožlanech, kde jsme nejen najeli kilometry, ale také jsme se naučili něco o údržbě kola, technice v terénu a užili legraci při týmových večerních hrách nebo při stezce odvahy.

Také se nám v letošním roce podařilo získat do pronájmu pozemek od města Litvínov, kde se chystáme upravit cesty tak, abychom zde mohli bezpečně trénovat a závodit s dětma.

V příštím roce slavíme 70. výročí od vzniku klubu a chystáme tedy opět velmi pestrou sezónu např. otevření tréninkové trati, krajské přebory MTB, další ročník memoriálu Oldřicha Rouda ovšem již upravený, nesmíme zapomenout ani na letní soustředění a již tradiční podzimní cyklokros. Rádi bychom se opět zúčastnili i dalších žákovských a svazových závodů. Mezi velké naděje patří Venca Boháč, Jan Krlín a Jenda Dlouhý, Honza Nožka, Danek Matouš, Honza Kornalík a David Imramovský.   

Ale především novou sezónu vždy zahajujeme 1. 1. 2019 Novoroční vyjížďkou, která se koná od 10:00 hodin a vyjíždí se od parkoviště pod restaurací „U Nudle“. Všichni příznivci cyklistiky jsou srdečně zváni.

Dále bychom rádi chtěli poděkovat všem (trenérům, funkcionářům, rodičům, přátelům atd.), kteří se podílejí na činnosti klubu a pomáhají nám při organizaci závodů.

Zástupci klubu přejí všem krásné prožití vánočních svátků a mnoho úspěchů a štěstí v novém roce.

Dana Roudová

 

Zpět

Kontakt

Cyklistický klub Litvínov, z. s.
IČO: 62209850
Jiráskova 413
Litvínov
43601

tel. 603154176

© 2023 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode